„În căutarea Julietei” este tema calendarului Pirelli pentru anul 2020. Paolo Roversi s-a inspirat pentru celebrul calendar din tragedia ”Romeo și Julieta” a lui William Shakespeare, pornind de la ideea că există ceva din spiritul Julietei în fiecare femeie: “Sunt încă în căutarea Julietei și cred că o voi căuta pentru tot restul vieții mele deoarece, la urma urmelor, Julieta nu este altceva decât un vis”.

Prezentat publicului (unde altundeva decât) în Verona, la Teatro Filarmonico, într-o ceremonie moderată de actrița Whoopi Goldberg, calendarul Pirelli pentru anul 2020 vine cu o premieră, arta fotografică fiind de această dată îmbinată cu arta cinematografică. Asta pentru că alături de calendar există și un scurt film regizat de Paolo Roversi. ”Am căutat un suflet pur, pe cineva plină de inocență combinată cu forță, frumusețe, tandrețe și curaj”, dezvăluie Roversi pentru pirellicalendar.pirelli.com. ”Am găsit asta în sclipirea ochilor, în gesturile și cuvintele Emmei și Yarei, Indyiei și Miei. Și în zâmbetele și lacrimile lui Kristen și Claire. În vocea și cântecele lui Chris și ale Rosaliei. Și în Stella am găsit inocența. Asta pentru că în fiecare femeie există o Julietă”, mai spune fotograful care a reușit să ducă în acest an experiența Calendarului Pirelli la un alt nivel. Al sentimentelor, al mărturisilor, al vulnerabilității, al tandreții, al forței,al speranței, al nostalgiei.

Protagonistele ediției cu numărul 47 ale calendarului Pirelli sunt prezentate mai întâi nefardate, așa cum ajung la studio, apoi îmbrăcate în haine de epocă: Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart și Emma Watson. Fiecare o altfel de Julietă.

Filmarea și sesiune foto au avut loc în mai 2019, atât în Verona (decorul tragediei shakesperiene), cât și în Paris (locul unde Roversi a locuit pentru ultimii 40 de ani). 132 de pagini are Calendarul Pirelli 2020, calendarul propriu-zis fiind îmbogățit nu doar de 58 de fotografii (alb-negru și color), dar și de citate din ”Romeo și Julieta”.

Prima ediţia a calendarului Pirelli a apărut în 1964. Apariția lui a fost întreruptă în 1974 din rațiuni financiare, dar zece ani mai târziu tradiția a fost reluată.

R. Anda Toma

Sursă informații și foto: pirellicalendar.pirelli.com
Foto: Claire Foy by Alessandro Scotti, în culise la ședința foto Pirelli Calendar 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.