Studenții și elevii își pot procura online și prin automatele de vânzare legitimațiile de călătorie cu trenul, anunță CFR Călători.

Guvernul a aprobat în 8 octombrie, în urma demersurilor Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) și la inițiativa CFR Călători, modificarea H.G. nr. 42/2017 prin care studenții și elevii își pot procura online și prin automatele de vânzare legitimațiile de călătorie cu trenul.

Astfel, studenții și elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-și creeze un profil de utilizator. Înscrierea datelor care atestă calitatea de student/elev și dreptul la gratuitate se poate face după cum urmează:
– pentru studenți fie pe site-ul cfrcalatori.ro dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere;
– pentru elevi doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere.

Confirmarea/verificarea/validarea datelor care atestă calitatea de elev/student și dreptul la gratuitate la transport se va efectua o singură dată pentru fiecare an școlar/universitar și numai în cazul în care elevul/studentul este posesorul actelor doveditoare a calității respective conform prevederilor legale în vigoare (HG 42/2017).

”Pentru a evita inconvenientele legate de vizarea legitimațiilor, de instituțiile de învățământ, în perioade diferite, la începerea anului școlar/ universitar se va putea călători, astfel:
– studenții, până la data de 31 octombrie inclusiv, în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport vizate pentru anul universitar anterior cu excepția celor din anii terminali.
– elevii, în primele 30 de zile de la începerea anului școlar, în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar anterior cu excepția celor din anii terminali”, anunță CFR Călători.

Toate detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații: CFR Călători

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.