Pentru a veni în sprijinul gospodăriilor din zona rurală, Agenția Națională a Zonei Montane organizează cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înființeze un punct gastronomic local.

Punctele gastronomice locale sunt unităţi reprezentate de bucătăriile particulare din incinta locuinţelor din mediul rural, unde se prepară şi servesc produse culinare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane.

Produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderenţă din producţia primară de la nivelul exploatației proprii, precum şi de la producătorii locali sau din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Cursurile sunt gratuite și se vor organiza pentru minimum 10 cursanți în perioada 27-30 septembrie, cu începere de la ora 13.00, în sala de ședințe a Primăriei Baia Sprie.
Atestatul obținut de participanții la curs este recunoscut de Oficiul Național al Registrului Comerțului ca document care atestă pregătirea profesională.

Persoanele interesate se pot înscrie prin e-mail la adresa turism@cniptbaiasprie.ro. Pentru mai multe detalii puteți apela numărul de telefon 0 783-229060.

Pagina evenimentului poate fi vizitată aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Visit Baia Sprie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.