”CULT.URA! Expoziția mea. Expoziția ta. Expoziția noastră”. Așa se va numi micro-expoziția de carte eminesciană pe care o organizează Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Stați așa că nu este o expoziție de carte ca oricare alta…

”Pentru că luni este Ziua Culturii Naționale, data de 15 ianuarie fiind și ziua în care s-a născut poetul Mihai Eminescu, ne-am gândit să ștergem colbul de pe cărțile din bibliotecile personale și să le punem în lumina unei expoziții. În acest fel, volume mici sau mari, colecții noi sau mai vechi care poartă semnătura marelui poet vor putea să se întâlnească la muzeu. Vom pune astfel în evidență o diversitate mare a edițiilor care conțin opera lui Eminescu și ne vom aminti că cel mai de seamă element al culturii este CARTEA”, explică reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Ce trebuie să faceți? Să duceți până duminică, 14 ianuarie, ora 14:00, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în clădirea pavilionară, volume eminesciene din biblioteca voastră care doriți să fie expuse. ”Dacă ne spuneți și povestea cărții, este și mai bine! Poate ați primit-o de la un bunic sau ați cumpărat-o pentru că v-a plăcut o poezie într-un moment romantic al vieții voastre sau poate ați zărit-o într-un anticariat și v-a atras măiestria cu care a fost lucrată coperta; oricare ar fi povestea ei, merită spusă și ne-ar plăcea să o aflăm”, adaugă cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

”CULT.URA! Expoziția mea. Expoziția ta. Expoziția noastră”, așa se va numi expoziția și va putea fi vizitată în perioada 15 ianuarie – 15 februarie.

Sursă informații: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Care a fost cea mai comandată carte de maramureșeni în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.