Două avertizări meteo vizează județul Maramureș. Un cod galben de instabilitate atmosferică termporar accentuată și un cod portocaliu de averse torențiale.

Codul galben este în vigoare până mâine la ora 10.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Codul portocaliu intră în vigoare azi, la ora 14.00, și este valabil până la ora 23.00. În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore).

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Sursă informații: Administrația Națională de Meteorologie

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 18 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.