„Avertismentul Nostru Pentru Crăciun” este campania derulată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). O campanie menită să ajute consumatorii, în febra cumpărăturilor de sărbători, să se ghideze după criteriul calității în tot ceea ce aleg. Spicuim.

Evitați achiziționarea din locuri neautorizate

În privința alimentelor, echipa ANPC îi sfătuiește pe români să analizeze atent atât aspectul și culoarea, cât și mirosul produselor. Un alt sfat îl constituie evitarea achiziționării din locuri neautorizate. Întrucât comerciantul cu pricina nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare. Și nici nu poate elibera bon de casă cu care să se justifice tranzacția comercială. ”Este importantă și observarea modului de etichetare a produselor din carne, evitarea celor preambalate neetichetate sau a celor pe care nu este înscrisă data durabilității minimale ori depășirea acesteia”, menționează reprezentanții ANPC.

Atenție la instrucțiunile jucăriilor

În cazul consumatorilor interesați de cadourile pentru cei mici, sfaturile fac referire la grija care trebuie arătată instrucţiunilor de utilizare şi avertismentelor specifice. Precum și grupei de vârstă potrivite fiecăruia, ”întrucât pentru copiii mai mici de trei ani, de exemplu, unele obiecte pot prezenta un pericol”, atenționează sursa citată.

Citiți etichetele

Nici produsele textile sau cele cosmetice nu trebuie neglijate când vine vorba de atenția la etichete. Articolele textile trebuie să conțină eticheta pe care sunt menționate compoziţia fibroasă, procentul în greutate al fiecărei fibre. Precum și instrucţiunile de întreţinere. În cazul obiectelor vestimentare aflate sub numele unor mărci celebre, dar care prezintă un preț exagerat de mic, există riscul ca acestea să fie contrafăcute. ”O examinare la fel de atentă în privința etichetei și a prețului trebuie efectuată și produselor cosmetice, observându-se simbolul specific, PAO, unde este menționată perioada după deschidere în care produsul poate fi folosit în siguranță”, spun cei de la ANPC.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Imagine de la Pixabay.

 

CITEȘTE ȘI:
În luna cadourilor, sfaturi pentru vânzări și cumpărări în siguranță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.