Ajunsă la a treia ediție, Destinația Anului păstrează și în 2023 misiunea de a susține destinațiile României în efortul lor de afirmare ca branduri turistice puternice. O ediție care vine cu noutăți.

”Prima noutate se referă la introducerea mai multor categorii de premii pentru localități și regiuni, dar și în premieră pentru operatori turistici. De acum, diverse tipuri de destinații ca mari municipii, mici stațiuni sau chiar pensiuni boutique pot să beneficieze de șanse egale de a fi Destinația Anului în categoria lor”, se arată în comunicatul de presă.

Categorii deschise localităților sau regiunilor: Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale, Stațiuni turistice
Categorii deschise operatorilor turistici: Parcuri de distracție și aventură, Atracții cultural-educative, Resort-uri, Boutique, Experiențe gastronomice.

A doua noutate se referă la introducerea unui element suplimentar de obiectivitate în jurizare. ”Pe lângă juriu și voturile publicului, o parte importantă din punctaj va fi stabilită pe baza unei cercetări sociologice reprezentative statistic pentru românii care călătoresc. 3.000 de români vor participa la cel mai mare studiu sociologic dedicat turismului intern din ultimii 10 ani în Cercetarea Destinația Anului”, menționează sursa citată.

Etapa de nominalizare se derulează până pe 28 februarie.

Conform detinațianului.ro, la ediția 2022 20.000 de români au nominalizat peste 150 de destinații preferate din țară. 100.000 de români au votat una din destinațiile finaliste. În 2021, Țara Maramureșului a figurat printre finaliste.

Țara Maramureșului

”Destinația Anului” este o competiție de promovare a turismului intern. Prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni TV, prin implicarea directă a românilor pe platforma dedicată și prin colaborarea cu bloggeri și influenceri de turism.

Mai multe informații, aici.

Sursă informații și foto: Destinația Anului

CITEȘTE ȘI:
Studiu | Ce își doresc românii de la 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.