În 26 și 27 aprilie, în Vișeu de Sus va avea loc a XXII-a ediţie a Festivalului naţional de satiră şi umor ”Zâmbete în Prier”. Temele au fost deja anunțate pentru cele cinci secțiuni de concurs.

I. CONCURS DE EPIGRAME
• ”Strâmbii mănâncă țara, că drepții nu mai apucă.” – 2 epigrame
• ”Alegere” (sau oricare alt cuvânt din familia lui de cuvinte) – 2 epigrame. Cuvântul nu este obligatoriu să fie folosit în rimă, dar este obligatoriu să fie inclus în catren.

II. CONCURS DE PARODIE
Concurenţii vor pritoci o parodie la poezia ”Semănătorul” de Alexandru Vlahuță.

III. CONCURS DE GAZEL
Tema: „Despre diaspora” – revalorificare din perspectivă umoristică (de preferat maniera coșbuciană a speciei)

IV. CONCURS DE PANTIUM
Tema: ”Despre Maramureș”
Propunem spre valorificare umoristică și această specie mai puțin uzitată a poeziei fixe, cu speranța că multiplele ei valențe poetice vă vor oferi o bogată sursă de inspirație.

Lucrările vor fi trimise în format electronic, pe adresa zambeteviseu@yahoo.com, cu specificaţia: „Pentru concursul de epigrame/ parodie/ gazel/ pantum”, până în 31 martie. La concurs pot participa epigramişti de pretutindeni, membri sau nu ai Uniunii Epigramiştilor din România.

V. CONCURS DE VOLUME
Pot participa volumele de umor (epigrame, fabule, proză scurtă, parodii, sonete, rondeluri) tipărite în perioada aprilie 2023 – martie 2024. Lucrările vor fi trimise în două exemplare până cel târziu în 15 martie pe adresa: Muzeul de Istorie și Etnografie, str. Libertăţii nr. 7, Vişeu de Sus, cod 435700, cu specificaţia: „Pentru concursul de volum”.

Concurenţii pot participa la toate secţiunile concursului, fără restricţii.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0741-099253 (Lucian Perța) și 0745-631787 (Iuliu Copândean).

Festivalul naţional de satiră şi umor ”Zâmbete în Prier” este organizat de Uniunea Epigramiștilor din România, Primăria și Consiliul Local Vișeu de Sus, Centrul cultural-social Vișeu de Sus, Despărțământul Vișeu – Iza al Astrei și Cenaclul de umor ”Pupăza”.

Regulamentul Festivalului naţional de satiră şi umor ”Zâmbete în Prier”, ediția 2024, aici.

Sursă informații: Centrul cultural-social Vișeu de Sus

CITEȘTE ȘI:
Au început înscrierile pentru bursa SoNoRo Interferențe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.