Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Cehia că Institutul Hidrometeorologic local a emis un cod roşu de ninsori pentru regiunile Boemia de Sud (Blatna, Dacice, Milevsko, Pisek, Strakonice) şi Vysocina (Moravske Budejovice, Telic) pentru 3 decembrie.

Vor exista perturbări semnificative ale transporturilor rutiere, alimentării cu energie electrică şi aprovizionării cu bunuri de larg consum. Unele elemente ale infrastructurii de transport sunt impracticabile circulaţiei feroviare şi rutiere.

Din cauza ninsorii abundente, se circulă cu dificultate către Aeroportul ”Vaclav Havel” din Praga, iar intervenţia constantă a autorităţilor pentru degajarea pistei ar putea conduce la întârzieri ale zborurilor. Pasagerii sunt rugaţi să verifice informaţiile oficiale publicate pe paginile de internet ale companiilor aeriene.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420 257 532090; +420 257 533965 şi +420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +420-607078 501.

Sursă informații și foto: MAE

CITEȘTE ȘI: Din 5 decembrie, în Sighetu Marmației se deapănă o poveste de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.