Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că vineri, 13 octombrie, este prevăzută o grevă generală, la nivel naţional, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale și internaţionale.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat ca urmare a devierilor unor linii din cauza manifestaţiilor planificate în oraşe. În regiunea pariziană, sindicatul CGT RATP a depus un preaviz de grevă pentru perioada 12 octombrie, ora 19:30 – 14 octombrie, ora 07:00.

Totodată, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a informat că sindicatul controlorilor aerieni a lansat un apel la grevă pentru ziua de vineri, 13 octombrie. Astfel, este prevăzută o reducere cu 40% a zborurilor de pe aeroportul Paris-Orly, o reducere cu 20% a programului de zbor pe aeroportul Marseille-Provence şi cu 15% pe aeroportul Paris-Beauvais, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii call center în regim de permanenţă.

Sursă informații: MAE. Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Locuri de muncă vacante în Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.