Dacă dorești să devii voluntar dar nu prea ai idee care ar trebui să fie primii pași, atunci află că Asociația Yellow Shirts a anticipat această dilemă a ta.

Adesea tinerii doresc să devină voluntari, dar se confruntă cu dificultăți în a găsi sau accesa programe de voluntariat. Aici intervine ghidul ”voluHUB sau cum să devii voluntar”. Este gândit pentru a ajuta tinerii să se documenteze cu privire la informații despre acțiuni de voluntariat și despre cadrul legislativ din România. Despre cum se pregătește CV-ul/scrisoarea de intenție-motivație pentru candidatură sau un interviu. Ghidul conține și informații despre diferite programe de voluntariat. Unde și cum se caută ofertele de voluntariat. Plus o listă a tuturor organizațiilor acreditate din România prin Corpul European de Solidaritate la acest moment.

În următoarea perioadă Yellow Shirts va desfășura diverse ateliere și întâlniri. Prin care tinerii să înțeleagă mai bine conceptul de voluntariat. De asemenea, pentru a prezenta  diferite oportunități la care pot avea acces în țară sau străinătate. Participanții vor putea interacționa cu voluntarii străini din Franța, Spania și Austria găzduiți de Yellow Shirts.

Prin ”voluHUB”, Asociația Yellow Shirts dorește promovarea acțiunilor de voluntariat în rândul tinerilor, ca un aport al acestora la comunitatea din care fac parte.

Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2021.

Ghidul poate fi accesat și descărcat gratuit aici.

Sursă informații și foto: Asociația Yellow Shirts

 

CITEȘTE ȘI:
ARTeliere pentru copii și tineri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.