InfoCons a lansat o aplicație pentru a veni în sprijinul consumatorilor. Printr-o simplă scanare a codului de bare, consumatorul află instant informații utile, precum ingrediente, aditivii alimentari și tipul acestora, cantitate sare și/sau zahăr etc.

Un instrument dedicat pentru protecția consumatorilor

”Ce este aplicația InfoCons? Aplicația InfoCons este un instrument dedicat pentru protecția consumatorilor, gândită și dezvoltată pentru a facilita procesul de achiziționare a produselor și citire a etichetelor. Premisa de la care plecăm? Un consumator educat este un consumator informat!”, se arată în prezentarea aplicației.

”Este o aplicație care te ajută și când călătorești”

”Prima aplicație care te ajută să decizi TU pentru TINE, fără a mai fi influențat de mesaje publicitare sau alte tipuri de mesaje! Astfel, ce mănânci, cât mănânci, ce cumperi, cât cumperi, de unde cumperi sunt decizii care devin real ale tale! Aplicația InfoCons, fiind la început de drum, este un pionier în domeniu și așteptăm ca fiecare dintre consumatori să ne împărtășească bunele și relele, pentru a o putea dezvolta, dar și de a o completa cu produse care astăzi nu se regăsesc în baza de date. Este o aplicație care te ajută și când călătorești: ești în Dubai, în Grecia sau în Rusia, în China sau în Finlanda, cu ajutorul aplicației InfoCons poți tu să decizi pentru tine ceea ce mănânci și ce cumperi”, spune Sorin Mierlea – președinte InfoCons.

Cantitatea de zahăr, sare, numericul și tipul de aditivi alimentari, informații accesibile instant

Toți consumatorii – indiferent de vârstă, gen sau loc – pot utiliza acest instrument care le oferă o radiografie instantă a informațiilor de pe etichetă. În urma scanării produselor, vei putea accesa mai multe opțiuni. Spicuim.

PREFERINȚE: buton care indică dacă produsul scanat se încadrează (culoarea verde) sau nu (culoarea roșie) în opțiunile tale stabilite (secțiunea „Alegerea mea”) privind cantitatea de zahăr, sare, numericul de aditivi alimentari, cât și tipul de aditivi alimentari dintr-un produs scanat.

NUMĂR E-URI: buton care indică numericul de aditivi găsiți în produsul scanat. În cazul în care dorești mai multe informații despre aditivii alimentari identificați, acestea pot fi vizualizate prin accesarea butonului cu numeric de e-uri.

SALVEAZĂ: vei salva produsul în secțiunea „Produse Salvate”. Din secțiunea respectivă poți oricând să selectezi unul sau mai multe produse. Vei vedea totalurile privind cantitatea de zahăr, sare, calorii și, respectiv, numericul și tipul aditivilor alimentari identificați în produsele selectate. La a doua accesare/apăsare a butonului „Salvează” vei putea elimina produsul din lista ta. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

INGREDIENTE: se va afișa lista de ingrediente ale produsului scanat.

RECICLEAZĂ: vei putea vizualiza lista Centrelor de colectare unde poți recicla ambalajul produsului scanat.

RECLAMAȚIE: vei putea completa „Formularul de reclamație” cu datele problemei pe care ai întâmpinat-o în legătură cu produsul scanat. Este disponibil doar pentru utilizatorii autentificați.

ATENȚIONĂRI: vei vedea avertismentele / atenționările disponibile pentru acest produs.

DISTRIBUIE: vei putea distribui produsul scanat prietenilor tăi pentru a împărtăși informațiile găsite.

ALEGEREA MEA: vei putea completa un formular cu preferințele tale de consum pentru: cantitatea de sare, zahăr, numeric aditivi și tipul de aditivi. După completarea formularului, aplicatia InfoCons îți va semnala la fiecare scanare dacă produsul este sau nu conform cerințelor tale.

Aplicația InfoCons se descarcă gratuit și este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru cel IOS.

Mai multe detalii despre aplicația InfoCons, aici.

Sursă informații și foto: InfoCons

CITEȘTE ȘI:
InfoCons lansează linia roșie de urgență ”Ia atitudine!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.