Sub titulatura ”Învață și de la antreprenori”, Camera de Comerț și Industrie Maramureș a propus Inspectoratului Școlar Județean Maramureș lansarea unei inițiative pilot care să promoveze antreprenoriatul în școli.

”Rolul educației antreprenoriale în dezvoltarea mediului de afaceri din România este esențial, iar în opinia organizației camerale, programele extracurriculare cum ar fi cele de educație antreprenorială trebuie promovate în rândul tinerilor încă de pe băncile școlii”, explică reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

Inspectoratul Școlar a răspuns afirmativ inițiativei pilot propuse de organizația camerală. Astfel încât, cel mai probabil în luna octombrie, antreprenorii maramureșeni se vor așeza la catedre.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș invită așadar reprezentanții mediului de afaceri la o incursiune prin unitățile de învățământ din județ. ”Pentru a explica elevilor ce înseamnă antreprenoriatul, de ce educația antreprenorială este importantă pentru orice vârstă sau ce implică alegerea de a fi antreprenor”, precizează sursa citată.

Organizația camerală din Maramureș speră ca, pe viitor, prin Camera de Comerț și Industrie a României, acest proiect pilot să prindă contur în cât mai multe județe din țară.

Sursă informații: Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
De la scoici marine din Pacific, la pietre sculptate în Africa – o poveste despre… bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.