Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor oferă un set de recomandări de care e bine să nu uitați atunci când mergeți la cumpărături pentru mesele de sărbători.
Azi despre carne și produsele din carne:
– achiziționarea cărnii și a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate și autorizate (măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe) și numai dacă există ștampila de control sanitar-veterinar; în aceste condiții există garanția unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea;
– verificați, prin apreciere directă, proprietățile organoleptice ale produselor, modificările aspectului, culorii, consistenței, prezența corpurilor străine etc.; carnea trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz până la roșie, să fie fermă și elastică, atât la suprafață, cât și în secțiune, iar mirosul trebuie să fie caracteristic de produs proaspăt;
– atenție și la preț; verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă;
– carnea achiziționată sub formă refrigerată se va transporta, în condiții igienice, cât mai repede la domiciliu și se va depozita la frigider;
– produsele preambalate, care prezintă ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului, nu trebuie achiziționate.
Sursă informații: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor
CITEȘTE ȘI:
ANPC | Sfaturi pentru cumpărăturile de sărbători – azi despre ciocolată
ANPC | Sfaturi pentru cumpărăturile de sărbători – azi despre produsele de patiserie
ANPC | Sfaturi pentru cumpărăturile de sărbători – azi despre vin (și nu numai)
ANPC | Sfaturi pentru cumpărăturile de sărbători – azi despre lactate
ANPC | Sfaturi pentru cumpărăturile de sărbători – azi despre produsele congelate