”Ghidul de supraviețuire civică”, un material realizat de TamTam – Grupul ONG-uri pentru Cetățean, este adresat tuturor celor care își doresc să se implice civic.

Disponibil pe site-ul coaliției TamTam la secțiunea ”Ghid de supraviețuire civică”, acesta te ajută să înțelegi care îți sunt drepturile și ce poți face atunci când sunt încălcate. ”Vei descoperi o colecție ilustrată de situații comune, din care vei învăța să recunoști câteva din cele mai frecvente încălcări ale drepturilor cetățenești, dar și să faci primii pași spre rezolvare: cum să te aperi de abuzuri, unde să reclami ilegalități și cât de mult contează să faci echipă cu cei care gândesc la fel ca tine”, se arată în comunicatul TamTam.

”Totodată, ghidul își propune să le reamintească oamenilor că fiecare are la fel de multă responsabilitate și putere de a influența sau schimba lucrurile în societate și că este important să acționeze în interesul comunității, de fiecare dată când simt că le sunt încălcate drepturile”, precizează sursa citată.

Pe lângă un îndemn la acțiune, odată cu lansarea ghidului, TamTam arată și câteva povești de succes care s-au născut din spirit civic și din dorința de a nu mai asista pasivi la problemele din jur. Două dintre acestea sunt spuse de echipa Recorder, într-un reportaj video care aduce în prim-plan Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu și Grupul Civic Iancului, ai căror inițiatori povestesc cum au reușit să producă schimbări pozitive în cartierul lor. Alte reușite civice, alături de informații din ghid, pot fi urmărite pe paginile de social media ale TAMTAM – Grupul ONG-uri pentru Cetăţean.

Ghidul de supraviețuire civică a fost scris de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică și APADOR-CH și ilustrat de Tuan Nini. Conceptul ghidului și campania de comunicare au fost realizate împreună cu agenția FCB Bucharest.

Sursă informații și foto: TamTam

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.