A fost lansat concursul „Școala mea verde”

Prin programul de educație pentru mediu „Verde pentru generația Alpha”, a fost lansat concursul „Școala mea verde”. O competiție în urma căreia Teach for Romania va finanța cinci proiecte „verzi”, gândite și implementate de elevi, cu ajutorul profesorilor coordonatori.

Propunerile pentru ”Școala mea verde”, concurs de proiecte de mediu pentru școlile din învățământul public, pot fi trimise pe e-mail la adresa andrei.barbos@teachforromania.org până în 6 octombrie, ora 23:59. Câștigătorii vor fi anunțați în 25 octombrie.

Fiecare proiect va fi jurizat de către o echipă de specialiști din Teach for Romania și alte organizații partenere, în funcție de următoarele criterii de selecție:

  • Impact asupra schimbărilor climatice – în ce măsură proiectul propus adresează o problemă importantă, responsabilă pentru schimbările climatice?
  • Impactul asupra biodiversității – care este impactul propunerii asupra biodiversității locale?
  • Impact social – în ce măsură propunerea de proiect adresează o nevoie reală și importantă a comunității?
  • Student Leadership – în ce măsura propunerea urmărește implicarea elevilor?
  • Valorificarea diversității locale – în ce măsură propunerea se adresează diversității locale (elemente de cultură, practici agricole tradiționale, valorificarea soiurilor locale de plante)

”Suma pe care o poate primi fiecare proiect este între 2000 și 2500 de euro, în funcție de specificul activităților planificate. Tema proiectului trebuie să trateze o problemă de protecție a mediului iar ideea poate veni dintr-o nevoie a școlii sau una a întregii comunități în care trăiesc elevii”, menționează organizatorii.

Dacă proiectul tău va fi unul dintre cele cinci inițiative câștigătoare, Teach for Romania îți va fi alături pentru întreaga perioadă a anului școlar. „Școala mea verde” va presupune și un program de formare adresat cadrelor didactice, activități cu elevii și părinții, mentorat aplicat pentru echipele câștigătoare și acces la o rețea de specialiști care vor susține echipele să implementeze cea mai eficientă variantă a proiectului pe care l-au gândit. Toate acestea contribuind la scopul de a produce schimbări autentice, pe termen lung, în școlile din România.

Sursă: Teach for Romania

CITEȘTE ȘI:
Încep cursurile și atelierele gratuite la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.