Având în vedere condițiile meteorologice din această perioadă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să circule cu prudență maximă.

1. Adaptați mereu viteza la condițiile de drum în vederea prevenirii unor evenimente rutiere nedorite.

2. Păstrarea unei distanțe suficiente față de autoturismul care circulă în fața dumneavoastră diminuează riscul de producere a unor evenimente rutiere și șansa de a putea opri în siguranță.

3. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie! Nu neglijați acest lucru!

4. În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.

5. Polițiștii vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

6. În cazul în care vă aflați în calitate de pieton pe drumurile publice, evitați deplasările pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

7. Asigurați-vă temeinic atunci când, în calitate de pieton, vă angajați în traversarea părții carosabilă pe trecerile pentru pietoni, doar la culoarea verde a semaforului, și atunci când sunteți convinși că șoferii v-au observat și v-au înțeles intenția pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Sursă informații: Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș. Foto (c) eZiarultău (credit – Mihai Daniel Roșca)

CITEȘTE ȘI:
Vremea în Maramureș până în 6 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.