Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education vă invită la cea de-a șasea ediție a proiectului ”4/4PentruPrieteni”. ”Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr. «Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?», dorim să dedicăm perioada 1- 10 aprilie, comunității și faptelor bune. În ediția din 2024, an electoral semnificativ pentru democrație, ne concentrăm pe activități care încurajează spiritul și implicarea civică. Vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre pentru dezvoltarea democrației și pentru a sublinia importanța dreptului la vot, un instrument puternic pentru combaterea injustiției și eliminarea barierelor care ne separă”, menționează organizatorii.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie ”Luna voluntarului”, ”4/4PentruPrieteni” se dorește a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor. ”Ne strângem împreună pentru a genera schimbări pozitive în orice loc ne aflăm. Fiecare an aduce o creștere în numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect, iar implicarea personală în aceste activități va contribui la cultivarea implicării civice, toleranței și responsabilității sociale”, se arată în prezentarea evenimentului.

”4/4Pentru Prieteni” va include în acest an și o componentă online specială dedicată coordonatorilor locali și voluntarilor, cu formatori din România și din SUA.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în perioada 1- 10 aprilie, completați formularul aici până cel târziu în 10 martie. Activitățile de voluntariat pot acoperi orice arie tematică, online sau offline, și pot fi dedicate oricărui tip de grup țintă.

Informații complete, aici.

Sursă: American Councils for International Education – Romania. Imagine deschidere: Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare | Examen de presimulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.