Inspirând calm și încredere, albastrul clasic a fost desemnat culoarea anului 2020, deoarece pune în evidență nevoia de încredere și profunzime ale acestor vremuri pe care le trăim.

O nuanță fără vârstă, PANTONE 19-4052 Classic Blue, este elegantă prin simplitatea ei. Sugerând cerul în amurg, subliniază nevoia noastră de a construi pe baze stabile, pe măsură ce trecem într-o nouă eră. Cunoscută ca fiind o culoare odihnitoare, albastrul clasic aduce cu sine sentimentul de pace și liniște, constituind un adevărat refugiu pentru spiritul uman.

Ajută puterea de concentrare și imprimă minții noastre o claritate de laser, repunându-ne gândurile în ordine. Este o nuanță care invită la reflecție.

Dat fiind că tehnologia continuă să se dezvolte într-un ritm mai alert decât capacitatea omului de a procesa noile informații, e lesne de înțeles de ce ne orientăm spre culori care sunt sincere și ne oferă promisiunea unei protecții.

”Trăim vremuri în care e nevoie de încredere și credință. De acel tip de constanță și siguranță care e exprimat de PANTONE 19-4052 Classic Blue, o nuanță solidă pe care te poți mereu baza. Amintind de infinitul cerului în amurg, albastru clasic ne încurajează să privim dincolo de evidență, să ne lărgim orizonturile gândirii; ne provoacă să gândim mai profund, să ne dezvoltăm perspectivele și să deschidem canalele de comunicare”, spune Leatrice Eiseman – director executiv al Pantone Color Institute.

De două decenii, Pantone stabilește culoarea anului următor după un proces atent de analizare a tendințelor și influențelor la nivel mondial în domenii precum industria cinematografică, modă, toate zonele de design, destinații de vacanță, stiluri de viață, evenimente sportive majore etc.

Corai auriu (Living Coral) a fost culoarea acestui an.

R. Anda Toma

Sursă informații și foto: pantone.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.