Pentru a XXVIII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie ”Fotogeografica” înscrierile se fac până mâine, 6 august. Sunt disponibile trei secțiuni – patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife -, la categoriile elevi/studenți și open (fără limitare de vârstă).
Fotogeografica este un concurs de fotografie, având ca tematică promovarea naturii, culturii şi tradiţiilor româneşti. ”S-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o «mișcare-fenomen».
Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă”, se arată pe site-ul ”Fotogeografica”.
Jurizarea lucrărilor se realizează între 15 și 25 august. Câștigătorii vor fi anunțați în 15 octombrie, cu ocazia vernisajului Salonului Naţional de Fotografie ”Fotogeografica” 2024.
La ediția precedentă s-au înscris 330 de concurenți, cu peste 2000 de fotografii. În palmaresul ediției 2023 a Salonului Național de Fotografie ”Fotogeografica” figurează și două imagini cu subiecte din Maramureș. Ambele la categoria Open, secțiunea Patrimoniu cultural. Marian Plaino a câștigat premiul I cu ”Îngeri și sfinți” (Sat Șugatag). În timp ce premiul II i-a revenit lui Gabriel Motica pentru ”Joc la șură în Țara Lăpușului”.
Proiect derulat de Casa de Cultură a Studenților București. Sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, cu sprijinul deosebit al Bibliotecii Naționale a României.
Înscrieri, aici.
CITEȘTE ȘI:
Un strop de Maramureș, în palmaresul Fotogeografica 2023