Sebastian Bugariu

Societatea Ornitologică Română sărbătorește în 1 aprilie Ziua Păsărilor. O sărbătoare online. ”Păstrați distanțarea socială, dar apropiați-vă de natură!”, este mesajul organizatorilor.

”Ziua Păsărilor este unul dintre evenimentele emblemă ale Societății Ornitologice Române care, în cei 27 de ani de când este organizat, a reușit să strângă mii de participanți”, spune directorul executiv al Societății Ornitologice Române (SOR), Dan Hulea.

Ediția 2021 a Zilei Păsărilor va fi celebrată prin evenimente pe pagina de Facebook. Va debuta la ora 10.00 cu un material video conceput de specialiști ai SOR, în care vor fi prezentate cele mai comune specii de păsări ce pot fi observate în orașe. La ora 12.00 va fi organizat un quiz destinat celor începători în recunoașterea păsărilor, iar la ora 14.00 unul pentru pasionații din domeniu. La ora 18.00 va fi prezentat un formular conceput să vină în ajutorul celor care merg în această perioadă în natură pentru activitățile de ”birdwatching”.

Societatea Ornitologică Română (SOR) este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care derulează activități pentru protecția pasărilor și naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe bază de donații și proiecte.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Societatea Ornitologică Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.