Opera Națională București transmite online spectacolul coupé de dans contemporan ”Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.

”Reprezentația unește două creații coregrafice ale celebrului dansator și coregraf Edward Clug, artist de origine română. Fragmentele muzicale alese sunt extrem de diverse ca gen, de la compozitori ca Astor Piazzolla și Goran Bregović până la sonoritățile trupei britanice de rock alternativ Radiohead”, se arată în prezentarea spectacolului.

Ambele lucrări reprezintă un poem coregrafic: ”În «Tango», Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în «Romeo and Juliet» mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit,  în spectacolul «Tango. Radio and Juliet» pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate”, precizează sursa citată.

Edward Clug a montat spectacole în cele mai importante companii de balet de pe mapamond și a creat partituri coregrafice special pentru staruri internaţionale ale dansului. Sub conducerea sa, Compania de Balet a Teatrului Naţional Maribor, din Slovenia, a devenit în ultimul deceniu una dintre cele mai respectate instituţii de gen din lume.

Ziua Mondială a Artei este celebrată în fiecare an, în data de 15 aprilie, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea spațiului cultural şi a valorilor universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, născut la data de 15 aprilie 1452 și considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Înregistrarea spectacolului va fi transmisă în regim gratuit azi, 15 aprilie, începând cu ora 19:00, pe canalul de Youtube al Operei Naționale București.

Sursă informații și foto: Opera Națională București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.