Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” sărbătorește Ziua Culturii Naționale și invită publicul la un intermezzo coral dedicat creației naționale, care va fi transmis live pe canalele de social media ale ansamblului.

Corul Madrigal deschide anul concertistic 2021 și revine pe scenă cu un omagiu dedicat unora dintre cei mai talentați și apreciați compozitori români, precum și promovării artei corale din România. Repertoriul ales de dirijorul principal al ansamblului, Anna Ungureanu, va include lucrări clasice și de inspirație folclorică. Evenimentul va fi întregit de scenografia și costumele special concepute, ce conțin elemente stilizate din filonul tradițional autohton.

De asemenea, începând de vineri, 15 ianuarie, în zi de sărbătoare, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, va oferi publicului gratuit spre vizionare și înregistrarea spectacolului ”Hora Staccato – Concert folcloric” în aplicația online Madrigal App.

Madrigal App, aplicația online a Corului Madrigal, a fost lansată în decembrie 2020 cu ocazia sărbătorilor și conține celebrele Concerte Extraordinare de Crăciun susținute în ultimii trei ani de prestigiosul ansamblu, acum disponibile gratuit pentru public. Astfel, nou lansata platformă digitală a înregistrat peste 12.000 de vizionări la doar trei zile de la lansare.

Evenimentul live de mâine începe la ora 15.00.

Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat ”brand de țară”. Anul acesta, Madrigal împlinește 58 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Sursă informații și foto: Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.