Vineri,13 ianuarie, începând cu ora 17.30, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Școala Populară de Artă Baia Mare vă invită la un eveniment online. ”Va fi pentru al treilea an consecutiv în care celebrăm Ziua Culturii Naționale într-un eveniment transmis live online de la Școala Populară de Artă. Vom avea invitați, am pregătit mai multe momente. Prea multe nu divulgăm deoarece dorim să păstrăm și câteva elemente surpriză”, spune prof. Codruța Lupșe.

Conf. univ. dr. Delia Suiogan de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Corina Isabella Csiszar vor prezenta numerele 82-83 și 84-85 ale revistei ”Memoria Ethnologica”. Numere care vor fi lansate mâine.

Vor exista momente artistice susținute, printre alții, de Corala ”Liviu Borlan” și de Claudia Sas, acompaniată la chitară de prof. Lucian Iluț. ”O intervenție artistică unică, de care suntem extraordinari de mândri pentru că este 100% creația Școlii Populare de Artă, este cea a Trioului Transilvan”, menționează Codruța Lupșe. Trioul este format din Liviu Lihet la vioară, George Ciocotișan la braci și Olimpiu Cerneștean la contrabas. Cei trei vor interpreta o suită de jocuri tradiționale.

Va fi organizată și o șezătoare, în mijlocul elevilor de la clasele de canto popular urmând să poposească meșterul popular Dana Dobrai.

”Gazdele” evenimentului vor fi prof. Mariana Feidi de la Școala ”Dimitrie Cantemir” Baia Mare și prof. Lucian Iluț – manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Evenimentul va fi transmis live atât pe contul de socializare al Centrului Județean, cât și pe cel al Școlii Populare.

Sursă foto: Școala Populară de Artă Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Vizite acompaniate de muzică la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.