A început azi la Târgu Lăpuș prima ediție a festivalului de literatură, artă și tradiții ”Zilele iei, zilele poeziei”.

În prima zi de festival sunteți invitați la un târg de Sânziene care adună în Târgu Lăpuș meșteri populari din întreg Maramureșul. De asemenea, tot pentru azi este lansată invitația de a admira o expoziție de ”cămeși” tradiționale. La Centrul de Informare Turistică.

Pentru mâine, la ora 10.00, în sala de festivități de la Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, este anunțată conferința ”Paradigmele literaturii”. Delia Muntean va vorbi despre ”Poeți români din Voivodina”, iar Nicolae Băciuț despre ”Sentimentul de neam la Grigore Vieru”. Program completat de recitalul grupului folk al liceului gazdă. La Pensiunea Smarald, la ora 16.00, are loc lansarea cărții ”Vibrații”, autor Valeria Bilț. Volum apărut în acest an la editura Vatra Veche. Maya Demian și Larisa Marc vor oferi un miniconcert la pian. O vizită la Mănăstirea Sf. Ana din Rohia (ora 18.00) și un recital folk susținut de Adrian Vascu (Casa Preturii, ora 21.00) încheie a doua zi de festival.

A treia zi de festival (sâmbătă, 26 iunie) începe cu un semnal editorial. La Casa Muzeu și Biserica Monument din Rogoz vor fi organizate un atelier de artă populară, o expoziție de sculptură în lemn a meșterului Nicolae Șerban și un moment folcloric susținut de Adela Șanta, Livia Neag, Carolina Perța. Pentru ora 18.00, la Casa Preturii, este programată vizionarea unui film documentar. De la 19.00, gală de poezie și recital folk Traian Chiricuță.

Acasă la Grigore Leșe se merge duminică, 27 iunie. După Liturghia de la Biserica ”Sfinții Arhangheli” din Stoiceni, de la 13.00 va avea loc prezentarea cărții ”Chipurile umilinței”, autor Grigore Leșe. Volum apărut în acest an la editura Lumea Credinței. Va urma un recital Grigore Leșe și formația ”Cununa Transilvană” din Cluj, dirijor-prof. Ovidiu Barteș.

Pagina evenimentului este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Centrul de Informare Turistică Târgu Lăpuș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.