„Zestrea minerală a României” poposește la Muzeul de Științele Naturii din Sighetu Marmației. Expoziția se plimbă prin țară din 2019 și prezintă 122 de eşantioane mineralogice.

Expoziția „Zestrea minerală a României” a pornit la drum în 2019, grație unui proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Un proiect în care Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare este angrenat alături de Academia Română – Secția de Științe Geonomice, Universitatea București, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Institutul Geologic al României – prin Muzeul Național de Geologie din București.

”S-a pornit de la ideea că patrimoniul mineralogic românesc este aproape necunoscut publicului; prea puţină lume cunoaşte că în România au fost descoperite, descrise şi documentate 38 de minerale în premieră mondială”, se arată în prezentarea expoziției.

În 23 iunie, cu începere de la ora 14.00, ”Zestrea minerală a României” va fi vernisată la Muzeul de Științele Naturii din Sighetu Marmației. Expoziţia este constituită din 9 vitrine în care sunt expuse cele 122 de eşantioane mineralogice. ”Este o expoziţie în premieră ce cuprinde mineralele descrise pentru prima oară în România, precum şi cele mai rare şi spectaculoase asociaţii minerale de pe teritoriul naţional”, menționează sursa citată.

Sursă informații și foto: Muzeul Maramureșan, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Expoziția itinerantă „Zestrea minerală a României”, la al 14-lea vernisaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.