Yellow Shirts anunță lansarea proiectului ”Artă-mă”. Activitățile proiectului își propun, prin metode inovatoare să își apropie publicul băimărean. Acțiunile voluntarilor Yellow Shirts și ale partenerilor vor rupe monotonia cotidiană, vor atrage membrii comunității și îi vor implica în ateliere de modelaj, de pictură, vânători de comori, proiecții de filme tematice și chiar într-un safari… urban, în căutarea peisajelor citadine.

Proiectul debutează la mijlocul lunii august cu lansarea unei animații video la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», pe care o veți putea urmări în mediul virtual, pe rețelele de socializare.

Perioada de desfășurare a activităților este 15 august – 12 decembrie 2021, iar scopul „Artă-mă” constă în promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și a dezvoltării unui sentiment de patriotism local la nivelul comunității. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea) și de municipiul Baia Mare (finanțare nerambursabilă de la bugetul local, în domeniul cultură).

Sursa: Yellow Shirts

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.