Anul CANTEMIR va fi sărbătorit în Baia Mare de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga printr-un eveniment inclus în turneul național de recitaluri camerale organizat cu susținerea Institutului Cultural Român.

Luni, 22 mai, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține, la Colegiul de Arte Baia Mare, începând cu ora 18:00, un recital cameral. Eveniment dedicat sărbătoririi personalității lui Dimitrie Cantemir, la 350 de ani de la naștere și 300 de ani de la trecerea în neființă. Recitalul face parte din turneul național ”CANTEMIR 300”, turneu inclus, la rândul său, în ciclul de evenimente ”ROMANIA UNIVERSALIS” – un amplu program cultural consacrat promovării creației camerale românești în țară și peste hotare.

Repertoriul este compus exclusiv din ”creații camerale românești plasate pe traiectoria influenței bizantine de-a lungul celor trei secole scurse de la moartea lui Dimitrie Cnatemir”, se arată în invitația la concert. Va include creații semnate de Dimitrie Cantemir, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Paul Constantinescu, Ulpiu Vlad, Carmen Petra Basacopol, Adrian Iorgulescu și Dan Dediu, precum și cântece de Anton Pann.

Prezentul proiect duce mai departe seria de evenimente pe care Asociația Culturală INNOVARTE și cei doi tineri artiști le dedică celebrării Anului Cantemir, serie începută în ianuarie 2023.

Accesul la concert este gratuit.

Pagina evenimentului, aici.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală Musica Rivulina

CITEȘTE ȘI:
”Wind, Water, Earth” cu Alexandru Tomescu, în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.