Cu premieră vine săptămâna viitoare la Teatrul Municipal Baia Mare. Este vorba despre spectacolul ”Căsătoria”, după N.V. Gogol, regia Mihai Gligan, scenografia Mihai Vălu. Mai mulți pretendenți și o fată de măritat își dau întâlnire. E vremea pețitului și fiecare își etalează intențiile și pretențiile.

Fără să se lase intimidați de superstiții, cei de la Teatrul Municipal Baia Mare au programat pentru vineri, 13, prima premieră a lunii mai: ”Căsătoria”, după N.V. Gogol. ”Spectacolul te cucerește prin maniera realist-magică a interpretării textului, prin metafore hazlii și fermecătoare, prin insinuări atent studiate. Comicul ia naștere din situații imprevizibile și replici scânteietoare”, spun reprezentanții Municipalului băimărean.

CĂSĂTORIA, de N.V. Gogol
Vineri, 13 mai, ora 19.00

Regie: Mihai Gligan
Scenografie: Mihai Vălu
Cu: Sanda Savolszky, Wanda Farkaș, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Andrei Dinu, Dan Cordea, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Rodica Pașca, Alex Macavei, Andrei Han
Traducere: Lucia Demetrius
Dramaturgie: Vlad Sălbatecu
Pregătire muzicală: Petru Damșa și Dorin Griguța
Regie tehnică: Felix Mare
Sonorizare: Dan Prodan
Lumini: Sandu Șimonca și Felix Mare
Butaforie și pictură: Lucian Marchiș
Sufleur: Eugen Petrușca

🎭 ”Spectacolul nu își propune să facă o demonstrație despre binefacerile căsătoriei, ci ține să ne arate fața ascunsă a acesteia. E un joc de lumini și umbre în care gândurile, îndoielile, temerile ies la suprafață și tulbură ordinea firească. Alegerea partenerului e o adevărată bătălie. Ce spune rațiunea poate să nu fie pe placul inimii. A renunța la o parte din tine înseamnă și renunțarea la liniștea interioară”, se arată în prezentarea evenimentului.
💰 Se joacă în sala mare, cu publicul pe scenă. Preț bilet: 25 lei.
🔍 Detalii, aici.

În 24 mai se joacă a doua premieră a lunii mai: ”Zoomenirea”. Creație colectivă, coordonator Andrei Han. O colaborare Teatrul Municipal Baia Mare – Trupa Silver. Dar toate la timpul lor…

Informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Dramatis Personae, Marele Premiu la Festivalul de teatru școlar în limbi străine ”Teatru sub castani”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.