Azi, de la ora 19.00, Orchestra şi Corul Filarmonicii ”George Enescu” vă propun, în cadrul stagiunii simfonice online, ”Un Recviem German” de Johannes Brahms (1833-1897).

Lucrarea pentru solişti, cor şi orchestră a avut premiera în 1868, la Catedrala din Bremen, fiind dirijată de însuşi compozitorul Johannes Brahms.

La Filarmonica ”George Enescu”, ”Un Recviem German” a fost interpretat în 4 şi 5 aprilie 2018 sub conducerea dirijorului german Claus Peter Flor, alături de soliştii Irina Iordăchescu şi Ionuţ Pascu. Corul Filarmonicii ”George Enescu” a fost pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner, concertmaistru invitat fiind David Lefevre.

”Compus între 1865 şi 1868, <<Un Recviem German>> a fost creat de Brahms după două mari pierderi din viaţa sa: mama sa şi bunul său prieten, celebrul compozitor şi pianist Robert Schumann (1810-1856). Cu o durată între 65 şi 80 de minute, acest recviem este cea mai lungă creaţie a lui Brahms. Dacă majoritatea lucrărilor de acest gen folosesc pasaje din liturghia funerară în latină, Brahms a ales ca <<Un Recviem German>> să preia pasaje din Biblia tradusă de Luther în germană, ceea ce a fost oarecum surprinzător în epocă”, se menționează în prezentarea spectacolului.

Joi, 16 aprilie 2020, ora 19.00 – Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii ”George Enescu”
Program: JOHANNES BRAHMS – Un Recviem German pentru solişti, cor şi orchestră, op. 45
(Înregistrarea concertului din 5 aprilie 2018, Sala mare a Ateneului Român)
Dirijor: CLAUS PETER FLOR
Solişti: IRINA IORDĂCHESCU, IONUŢ PASCU
Dirijorul corului: IOSIF ION PRUNNER
Concertmaistru invitat: DAVID LEFEVRE

Recviemul va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii ”George Enescu”: site, pagină de Facebook şi pe canal YouTube. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toţi iubitorii muzicii pe toată perioada pascală.

Sursă informații și foto: Filarmonica ”George Enescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.