Curios ce se întâmplă în bucătăria unui poet, muzicianul Zoli Toth vine la emisiunea „Politică şi delicateţuri”, de la TVR 1. Cu ce meniu îl tentează Mircea Dinescu puteți vedea duminică, de la ora 14.30.

„Am venit la Politică şi delicateţuri ca să îl cunosc pe Mircea Dinescu şi pentru că sunt foarte curios ce se întâmplă în bucătăria unui poet”, mărturiseşte muzicianul Zoli Toth. Iar curiozitatea îi este pe deplin satisfăcută atunci când Dinescu îl întâmpină cu o masă plină de ingrediente. Şi, evident, îl pune imediat la treabă. Meniul zilei constă în patru feluri de chifteluţe, evident inventate de poet şi clasificate după culoare: verzi – cu fasole verde, praz, ceapă, pătrunjel în compoziţie; galbene – cu ciuperci, gălbiori şi ardei galbeni; roşii – cu sfeclă şi ardei roşii şi albe – cu năut şi vinete.

„Orice mâncare poate fi împodobită, cum e brăduţul de Crăciun, cu o culoare, cu un gust nou”, explică Dinescu alegerea sa culinară. „Atâta vreme cât se bucură papila noastră gustativă, se bucură şi creierul nostru; o mâncare tristă te face şi pe tine trist”, concluzionează poetul.

Săptămâna aceasta, timişoreanul Zoli Toth a împlinit 44 de an. A absolvit Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Are un master în stilistica interpretării instrumentului şi a fost profesor de muzică şi instrument la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca. Este membru fondator al trupei Sistem, care, alături de Luminiţa Anghel, a participat la concursul Eurovision, obţinând locul 3. Realizează de mai bine de 10 ani emisiunea radiofonica Ecofrecvenţa, la Naţional FM.

Sursa: tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.