„Mărțișor etnografic: Zadii, șorțuri și catrințe” este expoziția temporară pe care Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a vernisat-o ieri, expoziție dedicată femeii de ieri și de azi.

Realizată în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, expoziția a readus la lumină frumoase și feminine piese ale portului popular: zadiile, șorțurile și catrințele din Sălaj și din zonele etnografice ale Maramureșului (Chioar, Codru, Lăpuș și Maramureșul istoric). Povestea expoziției s-a concretizat într-o broșură în care se găsesc detalii despre piesele expuse.

”Și pentru că muzeul nostru nu este doar un păstrător al tezaurului maramureșean, ci este și spațiu pentru educație, iar patrimoniul – <<material didactic>> pentru elevi și studenți, ne-am bucurat să avem ca partener în acest demers expozițional Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord – Facultatea de Litere, reprezentată de prodecan conf. univ. dr. Delia Suiogan și asist. univ. dr. Natalia Lazăr, care au venit împreună cu studenții pentru a asista la o altfel de lecție de etnografie”, arată organizatorii evenimentului.

Expoziția poate fi vizitată până în 2 aprilie.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.