În această seară, de la ora 22.00,  pe TVR 1, Telecinemateca ne propune filmul „Totul de vânzare” (SUA, 1992), ecranizare a piesei lui David Mamet (laureată cu premiul Pulitzer în 1984). Filmul, regizat de James Foley, are o distribuţie de excepţie: Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin, Kevin Spacey, Ed Harris și Jonathan Pryce.

Foarte pe scurt, povestea zice cam așa: într-o agenţie imobiliară newyorkeză care trage să moară, cei patru angajaţi sunt motivaţi printr-un concurs de vânzări cu premii – o maşină, un set de cuţite de friptură sau… concedierea. Firma-mamă îşi trimite omul de încredere să le dea un ultimatum: până la sfârşitul lunii, doar doi agenţi „fruntaşi”, cei care vor încheia cele mai multe contracte, îşi vor păstra slujbele.Ei și de aici să vezi întrecere.

Pentru acest film Jack Lemmon a primit premiul de interpretare masculină la Festivalul de Film de la Veneţia. Al Pacino a fost nominalizat la premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: ”Apocaliptic improbabil”, cu Trupa Silver

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.