Pentru prima dată un canal de televiziune românesc, TVR 2, va difuza filmul documentar „România neîmblânzită”. Miercuri, 1 decembrie, de la ora 13:35.

Cu o largă apreciere la nivel internațional, „România neîmblânzită” este atât o invitație la cunoaștere și un mod de a stimula interesul oamenilor pentru universul viu din jur – indiferent că este vorba de mamifere, păsări, pești, plante, insecte sau reptile – cât și un apel la tandrețe ecologică. Documentarul „România neîmblânzită” este realizat de casa de producție „Off the Fence”, companie britanică parte din elita mondială a filmelor de profil – se arată în materialul de promovare a peliculei de pe site-ul televiziunii naționale.

Regia îi aparține lui Thomas Barton-Humphreys, după un scenariu semnat de el și de Alex Păun, iar versiunea în limba română îl are ca narator pe actorul Victor Rebengiuc.

Pentru realizarea documentarului s-au filmat în jur de 400 de ore, iar echipa de 22 de profesioniști a parcurs mii de km prin Munții Făgăraș, Munții Apuseni, Masivul Piatra Craiului, Delta Dunării, Histria Porțile de Fier, Râul Mureș, Viscri, Parcul Național Cozia, Parcul Natural Vânători-Neamț, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Parcul Natural Văcărești, București, Cluj, Iași și împrejurimile orașului Cluj. Cu tot cu post-producție, a durat un an, șase luni și trei zile.

Pentru acuratețea informației științifice, s-a colaborat cu o echipă de documentariști britanici, iar într-o a doua etapă narațiunea a fost verificată și de apreciați specialiști din România.

Sursă informații și foto: tvr.ro

CITEȘTE ȘI: Un documentar de excepție – ”Nadia Comăneci: gimnasta şi dictatorul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.