TVR 1 și TVR 2 vor transmite cele mai importante slujbe și ceremonii religioase atât pentru credincioşii catolici, cât și pentru cei ortodocși.

”În acest an toate slujbele religioase se țin fără public, dar cu telespectatori. Prin transmisiunile de la Vatican și Catedrala Romano-catolică Sfântul Iosif din București, sâmbătă și duminică, în casele tuturor va răsuna Evanghelia Paștelui, și vestea cea bună a Învierii”, se arată în comunicatul Televiziunii Române. Vigilia Pascală, va fi transmisă în direct de la Vatican în această seară, de la ora 22.00, pe TVR 2. Duminică, 12 aprilie, de la ora 10.30, va fi transmisă Sfânta Liturghie a Învierii Domnului, în direct de la Catedrala ”Sfântul Iosif” din București. În prima zi de sărbătoare, Mesajul Urbi et Orbi al Papei Francisc va ajunge la toți creștinii, în direct la TVR 2, începând cu ora 13.00.

Credincioșii ortodocși se vor bucura sâmbătă, 18 aprilie, de Slujba de Înviere în direct la TVR 1, de la ora 23.45. Ceremonia religioasă va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel în Catedrala Patriarhală. ”Bucuria luminii sfinte va răzbate și de la Mănăstirea maramureșeană Sfânta Ana de la Rohia, într-o transmisiune emoționantă. Iar cele mai importante evenimente religioase din țară și din străinătate vor putea fi urmărite în prima zi de Paște, de la 7.00 dimineața într-o ediție specială Universul Credinței”, informează TVR.

Sursă informații: Televiziunea Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.