Marți, 9 mai, de la ora 17.00, are loc vernisajul expoziţiei personale de artă fotografică itinerantă „România în straie tradiţionale”. Autor, Tudorel Ilie. Prilej cu care se va desfăşura și o şezătoare cu invitaţi din zonele etnofolclorice din nordul Transilvaniei.

Proiectul ”România în straie tradiţionale” a fost lansat cu ocazia Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România, ediția 2019, urmând să parcurgă toate regiunile istorice ale țării și să ajungă și în cele mai importante centre ale diasporei româneşti. ”Obiectivul expoziţiei este să facă cunoscută publicului larg marea frumuseţe a costumelor populare româneşti”, se arată în prezentarea expoziției.

„România în straie tradiţionale” prezintă – în peste 50 de fotografii – cele mai valoroase elemente ale portului tradiţional şi ale tehnicilor de confecţionare vestimentară din majoritatea zonelor etnofolclorice ale României. Lucrările expuse de Tudorel Ilie reprezintă ”o frescă elocventă a frumuseţii şi unităţii în diversitate a portului popular românesc”, menționează sursa citată.

Vernisajul expoziției ”România în straie tradiţionale” are loc începând cu ora 17.00 la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Evenimentul marchează Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. Sărbătorită anual în cea de a doua duminică a lunii mai.

Sursă informații: Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”. Sursă foto: Tudorel Ilie

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | La Artă poți picta, contribuind la o lucrare colectivă care va fi expusă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.