Très Court International Film Festival, ediția 25, ”străbate” România din 2 în 11 iunie, ajungând în 10 orașe, inclusiv în Baia Mare (2-4 iunie) și Sighetu Marmației (9-11 iunie).

”Să spui o poveste în mai puțin de patru minute poate părea improbabil”

Très Court International Film Festival, ediția 25, poposește în acest an în 10 orașe din România. În Maramureș, cele mai bune producții mondiale de maximum 4 minute vor fi prezentate în Baia Mare (2-4 iunie) și Sighetu Marmației (9-11 iunie). ”Să spui o poveste în mai puțin de patru minute poate părea improbabil. Și totuși, într-o epocă în care totul se accelerează, în care schimbările climatice, sociale, tehnologice se află în centrul reflecțiilor și al dezbaterilor, regizorii și regizoarele își exersează virtuozitatea prin acest format condensat, care surprinde esențialul”, se arată în prezentarea evenimentului.

Programul Très Court International Film Festival la Colonia Pictorilor

În Baia Mare, Très Court International Film Festival poposește în perioada 2-4 iunie la Colonia Pictorilor. Vor fi prezentate următoarele calupuri de foarte scurt metraje:
Competiția internațională – un program în două părți, care reunește cele mai bune 40 de foarte scurt metraje ale anului, venite din toate colțurile lumii.
„Cuvintele Femeilor” – o selecție de filme realizate în exclusivitate de femei, care vorbesc cu umor sau gravitate și demontează ideile preconcepute.
Selecția franceză – acest program onorează producțiile din hexagon, francofonia și referințele culturale sau subiectele de actualitate din Franța.
Selecția familială – foarte scurt metraje pentru copii de peste 6 ani și părinții lor.
Selecția documentară – un tur al lumii, fără să fie nevoie să vă mișcați de pe scaun.

”Festivalul reprezintă o oportunitate pentru tânăra generație de a-și difuza creațiile pe marile ecrane în fața unui public mondial. Pentru spectatori, este ocazia de a râde, de a plânge, de a se emoționa, de a fi provocați sau chiar deranjați de subiectele tratate cu forță, îndrăzneală, umor sau poezie”, menționează sursa citată. Așa că sunteți invitați să descoperiți foarte scurt metrajele, la Colonia Pictorilor. Intrarea este liberă.

Vineri, 2 iunie, ora 20.00: selecția ”Cuvintele femeilor”;
Sâmbătă, 3 iunie: ora 12.00 – selecția familială, ora 20.00 – competiția internațională;
Duminică, 4 iunie: ora 19.00 – selecția documentară, ora 20.00 – selecția franceză.

Très Court International Film Festival este coordonat în România de Institutul Francez și susținut de Orange. 

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Colonia Pictorilor Baia Mare. Sursă foto: Très Court.

CITEȘTE ȘI:
Zilele culturale ale municipiului Baia Mare, în 4 și 5 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.