Florin Ghioca vă invită la prima expoziție virtuală de fotografie de teatru din România. O expoziție în care veți regăsi – în imagini – gesturi fie de afecțiune tandră, fie de adevărată pasiune sau chiar de tensiune…

”În vreme de pandemie, contactele directe dintre oameni sunt tot mai rare. Distanțarea socială este impusă, iar izolarea face imposibilă apropierea firească dintre noi. Ne lipsesc îmbrățișările prietenilor, mângâierile celor dragi, un sărut sau chiar și o strângere de mână fără griji” – așa începe invitația fotografului Florin Ghioca la ”TOUCHing”.

„TOUCHing” este titlul expoziției de fotografie de teatru care își propune să readucă aceste gesturi la normal. ”Sunteți invitați să pășiți în lumea virtuală a unei galerii de artă din izolarea de acasă, să simțiți căldura unui gest de afecțiune, pe care actorii Teatrului Național din București (și nu numai ei) îl redau atât de firesc și de natural”, se arată în invitația la expoziția găzduită de un spațiu 3D virtual.

Florin Ghioca – fotograf oficial al Teatrului Național din București – vă propune să-i descoperiți pe actorii consacrați precum Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ion Caramitru, Marius Manole, Mihai Călin, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Mircea Rusu, Răzvan Vasilescu, Tania Popa, Virginia Mirea, Istvan Teglas, Natalia Călin, Gavril Pătru, Marius Rizea, Richard Bovnoczki, Vitalie Bichir sau coregraful Gigi Căciuleanu alături de mai tinerii lor colegi – Lari Giorgescu, Eduard Adam, Raluca Aprodu, Alexandra Sălceanu, Vlad Logigan, Florentina Țilea, George Piștereanu, Diana Sar, Ana Covalciuc, Ionuț Toader și mulți alții.

Vor putea fi văzute în spațiul expozițional virtual imagini din spectacole impresionante, printre care „Furtuna”, „No Man’s Land” și „Neguțătorul din Veneția” (toate în regia lui Alexander Morfov), „Romeo și Julieta” (regia Yuri Kordonsky), „Pădurea spânzuraților” (regia Radu Afrim), „Livada de vișini” (regia David Doiashvili), „Butoiul cu pulbere”, „Class” și „Revizorul” (în regia lui Felix Alexa) și multe altele.

🔎 Sunteți invitați până în 20 mai să pășiți aici și să vizitați expoziția virtuală cu fotografie de teatru. Aveți de admirat peste 35 de imagini impresionante de pe scenele Teatrului Național București.

Sursă informații și foto: Facebook / Florin Ghioca – Theatre Photographer

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.