Două voci speciale ale scenei de jazz din România – Irina Sârbu și Nadia Trohin – vă propun joi, 25 februarie, de la ora 19.00, concertul „The Ladies Sing Jazz”, care va fi transmis în direct de la Sala Radio.

Irina Sârbu (foto stânga) este mereu apreciată pentru prospeţimea interpretărilor sale şi pentru spiritul de improvizaţie, ce se bazează pe mulţi ani de studiu dedicat muzicii clasice şi apoi jazzului şi pe pasiunea pentru folclor. De la jazzul standard la etno-jazz şi, mai recent, la partituri instrumentale redate vocal, parcursul muzical al acestei soliste a atras atenţia multor muzicieni care şi-au dorit să colaboreze cu ea în proiecte diverse.

La rândul său, născută la Chişinău, Nadia Trohin (foto dreapta) a studiat la Universitatea de Muzică Bucureşti şi a fost solista trupei Millenium şi membră a grupului vocal Jazzapella. Este cunoscută de public şi sub numele de „Fata sihastră”, după succesul melodiei cu acelaşi nume, pe care a interpretat-o ca solistă a formaţiei Millenium. Colaborarea sa cu pianistul Mircea Tiberian a început în 2011, când cei doi au înregistrat albumul „La margine de Bucureşti”. Cariera Nadiei înseamnă colaborări cu nume importante ale jazzului din ţară şi din străinătate, alături de participări la festivaluri de profil.

Concertul va fi transmis pe frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pe site-urile radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro şi pe paginile de Facebook Orchestrele şi Corurile Radio şi Radio România Muzical.

Sursa: Facebook / Orchestrele și Corurile Radio

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.