Pentru că spectatorii sunt acum acasă, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, Teatrul de Păpuși „Puck” le va oferi în perioada următoare posibilitatea de a urmări pe YouTube spectacole din repertoriul instituției.

În fiecare săptămână va putea fi vizionat atât un spectacol realizat de secția română, cât și unul de la secția maghiară din cadrul instituției.

Vineri, 20 martie, precum și duminică, 22 martie, între orele 10.00 și 12.00, respectiv 18.00 și 20.00, copiii, alături de frățiori, părinți și bunici, sunt așteptați să urmărească pe canalul de Youtube al Teatrului „Puck” spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în scenariul și regia lui Călin Mocanu.

„Spectacolul este un Pinocchio în variantă actuală. Dacă privim în jur, putem vedea sute şi mii de personaje Pinocchio: toţi copiii au câte un drum iniţiatic de parcurs sau chiar mai multe, legate unele de altele, au vârste şi vârste de depăşit. Aceasta e povestea pe care mi-am propus să o redau, strâns legată de copilul pe care îl vedem acum în societatea actuală românească şi nu numai”, precizează Mocanu.

Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. În distribuție: Andra Ștefan, Angelica Pamfilie, Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu, Iulia Dinescu. Figurație: Cosmin Cârlea și Bogdan Motoșcă.

Spectacolul este prezentat în limba română. Vârsta minimă recomandată este de 4 ani.

În plus, joi, 19 martie, între orele 18.00 și 20.00, respectiv sâmbătă, 21 martie, între 10.00-12.00 și 18.00-20.00, va putea fi vizionat gratuit „Mimorózart”, un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât şi publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró şi muzica lui W. A. Mozart.

Personajele sunt călători, clovni, drumeţi care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia noastră poate zburda liber. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei. Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lõrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuţie fac parte László Réka şi Okos Attila Ákos.

În săptămânile următoare vor fi disponibile alte spectacole din repertoriul instituției.

Sursă informații și foto: Teatrul de Păpuși ”Puck”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.