Duminică, 11 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal Baia Mare este programată premiera spectacolului ”Burqa și basma”, după o idee de Radu Dinulescu.

Dedicat cercetării inovatoare în domeniul coregrafiei, scenografiei, artei digitale și scrierii dramatice, proiectul ”Burqa și basma” este un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est.

”Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă”, se arată în prezentarea spectacolului pe site-ul Teatrului Municipal Baia Mare.

”Burqa și basma”, după o idee de Radu Dinulescu
Distribuție: Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea
Regie: Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis)
Coregrafie: Raul Hotcaș și Ahlam El Morsli (Maroc)
Imagine 3D stereoscopică: Armand Richelet-Kleinberg (Belgia)
Scenografie și costume: Mihai Vălu
Regie tehnică și proiecție video: Teo Molnar
Lumini: Sandu Șimonca și Felix Mare

Spectacolul are premiera în 11 octombrie, de la ora 19.00. Următoarele reprezentanții sunt programate pentru 18 și 21 octombrie, în ambele date de la ora 19.00. Spectacolul se joacă în sala mare și durează 60 de minute.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.