”Restricțiile privind organizarea de spectacole la teatru au fost ridicate. Pentru început, așa cum am anticipat, ne vom întâlni pe scena din curtea teatrului nostru. Sperăm ca vremea să fie îngăduitoare cu noi”, așa începe scrisoarea trimisă azi online de reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare spectatorilor.

Stagiunea se va prelungi toată vara și va aduce patru spectacole în premieră. Secția Păpuși pregătește spectacolul ”Rățușca cea urâtă” de Hans Christian Andersen, în adaptarea și regia lui Radu Dinulescu. Artiștii secției Revistă au creat proiectul ”4 pereți”, un spectacol-concert născut în zilele de izolare, din dorința de apropiere cu publicul. Prima premieră a secției Dramă va fi ”Nevrozele sexuale ale părinților noștri” de Lukas Bärfuss, regia Tudor Dreve. Va urma comedia muzicală ”Cafeneaua” de Carlo Goldoni, în regia lui Daniel Vulcu.

”Desigur, am fost nevoiți să ne adaptăm repertoriul noilor condiții, prin urmare, o parte din spectacolele noastre nu vor putea fi jucate momentan”, menționează reprezentanții teatrului băimărean. În schimb, spectatorii se vor reîntâlni cu ”ImproJoker” (regia artistică, Mihaela Sîrbu), cu spectacolul-concert ”Remake Music Show”, precum și cu ”Făt Frumos cel Mofturos” – de Ludmila Doicu, ”Clovnii în vacanță” – de Ionel Tănasă și ”Degetul poznaș” – de Matei Vișniec.

Programul acestor spectacole va fi anunțat cât de curând.

”Ne gândim intens și la alte proiecte pentru scena din curte, dar nu numai. Ne pregătim deja pentru prima premieră indoor după pandemie, <<Decameronul>> după Giovanni Boccaccio, un spectacol gândit de regizorul Andrei Dinu și coregraful Raul Hotcaș”, mai informează cei de la Teatrul Municipal Baia Mare.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.