Ca în fiecare zi, TVR 3 prezintă și astăzi spectacole de teatru.

Iată și programul de sâmbătă, 11 aprilie:

  • ora 14.00 – „Strigoii”, de Henrik Ibsen. Adaptarea TV şi regia artistică: Eugen Todoran
  • ora 15.30 – Portret „In memoriam Leopoldina Bălănuţă”
  • ora 20.00 – „Hamlet”, de William Shakespeare. Spectacol preluat de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Craiova, în 2004. Regia: Vlad Mugur. Traducerea şi adaptarea Roxana Croitoru. Scenografia: Helmut Sturmer. În distribuţie: Sorin Leoveanu, Luiza Cocora, Bogdan Zsolt, Elena Ivanca, Anton Tauf. Regia TV: Silviu Jicman.

„Spaţiul, un şantier. De pildă, un şantier din Bucureşti, oraş care se surpă şi alocurea se reclădeşte. Poate fi şi un palat renascentist ce se reconstruieşte. Societatea se surpă şi ea. E surprinsă de nebunia ce bântuie tot pământul. Odată prospectat şi ales de către comedieni acest loc, ei încep o lectură a piesei, lectură care se transformă în teatru şi revine la lectură.

Oamenii sunt dezechilibraţi. Se află la graniţa dintre normal şi divagaţie. Personajele pledează pentru răzbunare, spionaj, iubire, dar totul se amână. Spaţiul şi timpul sunt greu de controlat, se alunecă în aşteptare şi se pledează pentru raţiune. Halucinante, nemotivate pauze, ce te cuprind în misterul acestei tragicomedii, cu morţi din care curge var. Ofelia, o lumină, din cauza celorlalţi, rupe limitele acelei fantezii bolnave si devine un caz clinic. Poezia trebuie evitată, jocul de-a teatrul trebuie să scoată limba filososfiei, să îmbrace situaţiile ce dau năvală, cu o altă imaginaţie, dimensiune, să denunţe demenţa ce caută în mod stângaci şi violent un sens moral. Un joc de-a baba oarba” – Vlad Mugur.

Sursă informații și foto: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.