În perioada 5-26 decembrie va fi deschis în Sighetu Marmației Târgul de Crăciun. Prilej cu care se vor derula și diverse evenimente sub titulatura “Acasă de Crăciun”.

Cadouri, arome, colinde

În 5 decembrie, în parcul central al orașului Sighetu Marmației, se deschide Târgul de Crăciun la ora 17.30. Momentul va fi marcat prin pornirea iluminatului ornamental și printr-un concert de colinde la bradul de Crăciun.

Târgul de Crăciun va fi locul ideal pentru cumpărături de sezon și cadouri. Produse artizanale, decorațiuni și ornamente vă vor trage cu ochiul. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: de cozonac, de turtă dulce, de vin fiert etc.

Momentele artistice specifice sărbătorilor de iarnă şi alte surprize menite să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului vor avea loc în fiecare sfârşit de săptămână (vineri – duminică), începând cu ora 17.00, la bradul de Crăciun.

Din agenda ”Acasă de Crăciun”

Pe agenda ”Acasă de Crăciun”, însă, mai sunt și alte evenimente. Spicuim. În 6 decembrie, la Muzeul Etnografic al Maramureșului, de la ora 11.00, are loc a XI-a ediție a expoziției “Pomul de Crăciun. Minuni din mâini de copil”. Organizată în cadrul proiectului “Eu sunt pui de moroșan”. În 17 decembrie, în Parcul Central, la ora 12.00 este programată dezelirea statuii pictorului Hollosy Simon, născut în Sighetu Marmației în 2 februarie 1857. În 20 decembrie, de la ora 17.00, la Centrul Cultural din Sighetu Marmației vă invită elevii Şcolii de Artă ”Gheorghe Chivu”. Pentru spectacolul de coregrafie ”Noapte de vis”.

Municipiul Sighetu Marmației în parteneriat cu Grupul producătorilor locali ”Traista cu bunătăți” şi Asociaţia Rădăcinilor Străbune organizează în perioada 5-26 decembrie Târgul de Crăciun și o serie de evenimente cultural – artistice sub egida “Acasă de Crăciun”.

Sursă informații: Primăria Sighetu Marmației. Sursă foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară.

 

CITEȘTE ȘI:
În 30 noiembrie se deschide în Piața Libertății din Baia Mare Târgul de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.