Români de pretutindeni sosesc acasă luna aceasta într-un număr foarte mare, motiv pentru care august mai este numită și „luna diasporei”.

De aceea, ediția din acest an a tradiționalului târg de Sfântă Mărie, care se va desfășura la Muzeul Satului din Baia Mare în 13 și 14 august, stă sub semnul dorului de rădăcini, de pâinea de acasă, într-o perioadă în care mulți din cei plecați în căutarea unei pâini mai bune vin în țară.

”În ediția din acest an o vom avea alături pe Măriuca Verdeș împreună cu găzdoile din Asociația Rădăcinilor Străbune, care vor vorbi celor prezenți, dar mai ales maramureșenilor veniți acasă din țări străine, despre pâinea de acasă, despre rânduiala satului, și vor face demonstrații la cuptorul tradițional din Satul de pe Deal. Duminică după-amiază, în ajun de mare praznic al Adormirii Maicii Domnului, va avea loc un concert de pricesne și cântece religioase, pentru a cinsti cum se cuvine această mare sărbătoare”, arată cei de la Muzeul Satului.

Pe parcursul celor două zile, meșteri, artizani și producători locali își vor prezenta produsele pentru ca acei care trec pragul muzeului să poată achiziționa unele și altele pentru cei dragi sau bunătăți de pus în cămară. Intrarea la târg și la evenimentele pregătite se face pe baza unui bilet în valoare de 5 lei.

Organizatori: Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan”, Asociația Rădăcinilor Străbune și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

CITEȘTE ȘI: Joc la șură la Suciu de Sus

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.