20 și 21 iunie sunt Zilele revistei de cultură „Nord Literar”. Manifestare dedicată aniversării a 20 de ani de activitate. ”Se vor reuni oameni de cultură, colaboratori, prieteni ai revistei și – pentru prima dată în douăzeci de ani – va fi invitat și publicul, care va avea prilejul să se bucure de târgul de carte deschis în 21 iunie în holul Palatului Administrativ din Baia Mare”, anunță organizatorii.

Prima zi este destinată momentului festiv, dialogului cultural și scriitorilor. După-amiază, oameni ai cărții din Maramureș, Iași, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bistrița, Sălaj, Timișoara, cărora li se vor alătura și scriitori de limba română din Provincia Autonomă Voivodina (Republica Serbia), vor participa la dezbaterea „Local și național în presa culturală”.

Ziua a doua va fi dedicată cărții. Edituri și autori importanți din județele din nordul țării organizează lansări de carte, își prezintă ofertele editoriale și propun spre vânzare titluri interesante. Vor participa din alte județe editurile: Școala Ardeleană (Cluj-Napoca), Mega Print (Cluj-Napoca), Solstițiu (Satu Mare), Pleiade (Satu Mare), Grinta (Cluj-Napoca), Caiete Silvane (Zalău), Charmides (Bistrița). Din Maramureș vor fi prezente editurile: Galaxia Gutenberg, Proema, Eurotip, Valea Verde, Cetatea Romei, Maria Montessori, Ethnologica.

Cu acest prilej, vor fi lansate și trei suplimente „Nord Literar”, proaspăt scoase de sub tipar. Este vorba despre trei antologii: de interviuri, parodii și traduceri. De asemenea, în spațiul generos alocat târgului, vor fi prezentate două expoziții. ”Frânturi din comunism” (realizată de elevi ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare) și ”De la Nord Statornic la Nord Literar”.

Târgul de carte va fi găzduit de Palatul Administrativ din Baia Mare. Intrarea este liberă și se poate face între orele 11.00 și 18.00.

Sursă informații: Nord Literar

CITEȘTE ȘI:
Un nou număr din ”Nord Literar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.