Dacă în perioada 6-12 iulie aveți drum prin Cluj-Napoca, asigurați-vă că ajungeți și pe Strada Potaissa care – pentru al patrulea an consecutiv – redevine Piața de flori altfel din Cluj-Napoca. Producători locali, decoruri incredibile, creativitate și multă responsabilitate – cam aceasta este ”rețeta” evenimentului în 2020.

”Strada Potaissa a fost și este despre puterea schimbării prin creativitate și despre lucrurile simple care ne inspiră și care sunt, de cele mai multe ori, în fața ochilor noștri” – așa descriu organizatorii evenimentul clujean, Asociația Daisler, care militează pentru transformarea spațiului public prin inițiative cultural-creative.

”Așa sunt eu, Strada Potaissa. O stradă pe care ai trecut de multe ori, dar niciodată nu m-ai privit cu adevărat ca să vezi cât sunt de frumoasă. Dar în fiecare vară te provoc să afli, când, preț de câteva zile, mă transform. Cu ajutorul Asociației Daisler, devin piața de flori altfel. Experimentăm an de an soluții creative pentru a reda strălucirea unei străzi din centrul municipiului Cluj-Napoca. Alături de comercianți de flori, de peisagiști și de artiști stradali reînviem spiritul unei zone pe care vrem să o redăm comunității.
Facem asta în felul nostru”, menționează cei de la Asociația Daisler pe contul oficial al evenimentului.

Eveniment care se va desfășura între orele 17.00-21.00, accesul pe stradă fiind restricționat de la ora 16 în fiecare zi pentru dezinfecție. Accesul este permis doar celor care poartă mască de protecție de orice fel în manieră corectă (care acoperă și nasul și gura) și care s-au supus voluntar controlului de temperatură la intrare. Accesul persoanelor cu temperatură peste 37.3 grade Celsius, confirmată de termometrele de la intrare în repetate rânduri, nu va fi permis din rațiuni de siguranță publică. Aceste persoane vor fi îndrumate către personalul medical care va fi prezent la fața locului.

În întreg perimetrul evenimentului sfatul este păstrarea distanței de minim 2 metri față de ceilalți, mobilierul urban fiind într-o asemenea manieră amplasat încât acest lucru să fie ușor de realizat. Distanța între standuri va fi de minim 2 metri.

”Ca urmare a directivelor venite din partea autorităților, Strada Potaissa nu va avea performance-uri artistice în acest an, spre deosebire de anii trecuți”, menționează organizatorii pe pagina evenimentului, aceștia precizând că – până în 6 iulie – va fi updatată seria de măsuri obligatorii care trebuie urmate pentru a putea intra pe stradă în timpul evenimentului.

Sursă informații și foto: Strada Potaissa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.