Foștii mari handbaliști Cristian Gațu și Ștefan Birtalan vor fi prezenți în această seară, de la ora 21, pe TVR 2, în emisiunea „Reţeaua de idoli”, realizată de Irina Păcurariu.

„Am iubit sportul şi cred că avantajul generaţiei mele este că în afară de sport nu aveam nicio altă activitate disponibilă să-mi consum timpul”, spune Cristian Gaţu. A făcut parte din naționala României campioană mondială în 1970 şi 1974, medaliată cu argint olimpic la Montreal 1976 şi cu bronz olimpic la Munchen 1972.

Coleg de echipă cu Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan a primit de trei ori titlul de cel mai bun handbalist al lumii. Cu toate acestea, modest, într-un interviu se descria printr-o comparaţie cu un fost coleg, Gheorghe Gruia: „Am fost şi eu un fel de Mont Blanc, ceva pe acolo, dar el era Himalaya”. La Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, Ştefan Birtalan a fost componentul echipei României medaliată cu bronz, dar a evoluat într-o o singură partidă. În 1976, însă, la JO de la Montreal, unde echipa României a cucerit medalia de argint, a evoluat în şase partide şi a fost golgheterul competiţiei, cu 32 de goluri marcate. În 1980, a participat pentru a treia oară la o ediţie a JO şi s-a întors din nou cu o medalie, de data aceasta de bronz.

„După două titluri mondiale mergeam tot cu tramvaiul. Îl luam pe 21 de la Bucur Obor şi mergeam până în Ghencea. Făceam cam o oră şi jumătate. Lumea ne ştia şi, uneori, mi se oferea locul ca să citesc ziarul”, povesteşte, zâmbind, Ştefan Birtalan despre acea perioadă.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: Handbal – Cupa României | CS Minaur, calificare în sferturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.