”Teatrul prezent” este un program al Teatrului Municipal Baia Mare. Prin care ”actualitatea imediată e pusă în conexiune cu experiențele trecutului, pentru un viitor mai bun și sustenabil. «Teatrul prezent» e preocupat de dialogul cu publicul său, atât în teatru, cât și în afara lui. Se implică în rezolvarea problemelor comunității. Nu dă soluții, dar are multe idei, care invită la reflecție”. Acesta este ”portretul” programului desenat de reprezentanții Municipalului băimărean.

Primul proiect derulat sub cupola ”Teatrul prezent” este realizat în parteneriat cu Climate Change Theatre Action (SUA) și este unul de conștientizare a schimbărilor climatice. Spectacolul ”Urșii polari” de Nicolas Billon, care are premiera în 22 noiembrie, reprezintă semnal de alarmă tras de pe banchizele polare, cu ecou în întreaga lume.

URȘII POLARI de Nicolas Billon

premiera: 22 noiembrie, ora 19.00, sala studio
💰 intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile
Regia artistică: Dan Cordea și Mircea Gligor
Scenografia: Mihai Vălu
Traducere: Alina Diciuc • Regia tehnică: Felix Mare • Sonorizare: Dan Prodan • Lumini: Sandu Șimonca • Video: Teo Molnar
🎭 Distribuția: Mircea Gligor, Dan Cordea

📖 Doi urși foarte flămânzi discută cu umor și nostalgie despre dispariția focilor din meniul lor, dispariție pusă pe seama schimbărilor climatice. În ciuda hazului de necaz, ei recunosc gravitatea problemei și explorează soluții bazate pe ce le oferă piața, precum și posibilitatea de a se adresa prin scrisori politicienilor. Dar ceea ce „pescuiesc” în final nu e tocmai ce și-au dorit.

Reprezentația va fi urmată de discuții cu publicul. Invitați: prof. univ. dr. ing Ioan Bud – președinte Asociația Go Green Resources; Silvia Pop – președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare; Andrea Trif – antreprenor social, owner bistro sustenabil Greenys; Radu Ungureanu – activist de mediu.

Climate Change Theatre Action este o inițiativă a două organizații din SUA care doresc să implice artiștii în discursul despre schimbările climatice. Organizația a adunat 50 de artiști din întreaga lume, care au scris texte despre efectele schimbărilor climatice, special pentru a fi puse în scenă în perioada Conferințelor Națiunilor Unite pentru Schimbările Climatice COP.

A doua reprezentație are loc joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00, în sala studio a Teatrului Municipal Baia Mare.

🔍 Detalii, aici.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
România curată (?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.