”3-2-1 Liftoff!” este un spectacol digital fulldome animat, cu o audiență preferată de vârstă între 6-13 ani, cel mai bine pretându-se unei vizionări în familie. ”Este un film despre principii, despre știință aplicată, despre cât de complicat și apoi atât de simplu este să depășim barierele spațiului, este un film și despre prietenie, generozitate, unitate și bunătate”, informează muzeograf Petru Ciprian Crișan.

”3-2-1 Liftoff!” este actualmente proiectat în peste 30 de planetarii în lumea întreagă, fiind considerat a avea valoare educativă și distractivă totodată. Începând din 14 mai, această producție din 2021, intră în portofoliul de spectacole digitale al Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Va fi prezentat în cadrul programului cu acces la ore pare.

”Astfel, în mai puțin de o lună, Planetariul Băimărean s-a îmbogățit cu două expoziții dedicate aniversării centenarului planetariului modern, cu două producții fulldome epice, proiectate în premieră națională la Baia Mare, și cu un spectacol digital fulldome care depășește tiparul documentarelor, fiind o animație adresată publicului tânăr și nu numai. Realizat cu cele mai moderne tehnologii în domeniul de producție CG, efectele de imersiune vizuală create prin deplasarea camerei de filmat sunt de-a dreptul adorabile, la fel ca și personajele din scenariu”, menționează muzeograful.

Producția, care are deja în palmares premii internaționale importante, a fost realizată de Krutart și Planetum, fiind co-finanțată de Experimenta Heillbron.

Sursă: Planetariul Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Olimpiada de limba franceză dedicată celor mici are loc în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.